Adománygyűjtés 2016.

........................................................................................................................................................

Méhes - mézes hét 2016.

 

 

MÉHES – MÉZES   HÉT  2016.

november 14 – 18.

 

A kezdeményezés célja:

       -  méhek és az egészséges életmód népszerűsítése

               - a helyben termelt élelmiszerek megismertetése

             - figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra

             -  annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul

                  a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához

 

Programjaink:

               -projektórák a méhekről, a mézről 

              - a méz készítésével kapcsolatos tárgyak, eszközök megtekintése

               -rajzverseny az 1-8.évfolyam számára

              - közös "Szöszmötölés" a községi könyvtárral 

               -bekapcsolódunk az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a

                Földművelésügyi Minisztérium közös programjába a

                                   MÉZES  REGGELI 2016.-ba

 

Támogatónk a Susán Méhészet helyi vállalkozó.

 

"Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium az idén 2016. november 18-án (pénteken) rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot.

Magyarország első alkalommal 2014. november 21-én csatlakozott az Európai Mézes Reggeli programhoz, ekkor az Ország teljes területén 67 iskola csatlakozott a kezdeményezéshez, 2015-ben pedig már több mint 500 helyszínen tartottak Mézes Reggelit, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat."

http://www.omme.hu/?p=7632

Képek a hét programjaiból:

 

Méhészettel kapcsolatos eszközökkel rendeztük be az egyik tantermünket, ahol a témáról projektórákat tartunk.

 

 

 

A községi könyvtár dolgozói  ,  a Susán méhészet és Takácsné Szabó Ágota és a tanító nénik emlékezetes, tartalmas délutánon "Szöszmötöltek" érdeklődő tanulóinkkal. 

Az alsó tagozatosak  technika órán elkészítették a saját "méhkaptárjukat".

Bekapcsolódtunk a III. Országos Mézes Reggeli Programba.

A Susán Méhészet felajánlásaival hozzájárult a mai egészséges reggelihez.

 

A projekthét zárásaként a Méhek és a méz című rajzversenyünk legkreatívabb alkotói értékes mézes ajándékcsomaggal térhettek haza, melyet a Susán Méhészet ajánlott fel.

 

A projekthétről még olvasható: 

 

http://www.heol.hu/heves/kozelet/edes-reggeli-694345

      https://www.facebook.com/zsuzsanna.susanfaczan/media_set?set=a.1122377001210311.1073741838.100003140655264&type=3

      

 

 

Köszönjük!

 

 

 

 

ttps://www.facebook.com/zsuzsanna.susanfaczan/media_set?set=a.1122377001210311.1073741838.100003140655264&type=3

 

JÓTÉKONYSÁGI BÁL 2016.

 

...........................................................................................................................................

Osztálydélután

 Szeptember 23. -án  iskolánk második és hetedik osztálya egy közös osztálydélutánt szervezett a Lőtérre. A helyszín és az időjárás is csodálatos volt.  Az őszi napsütés kicsalogatta mindkét osztály apraját és nagyját. Szülői kezek gondoskodtak a finom falatokról, a gyerekek kedvükre játszhattak, futkározhattak.  Hamar elrepült a délután, de ezt a remek programot biztosan megismételjük!

 

 

Játék előtti kupaktanács

 

Zsákbanfutás

 

 

 

kötélhúzás

 

Óriási a küzdelem 

Készülnek a finom falatok

 

 

TANÉVNYITÓ

 

 

 

 

Az Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskola

Tantestülete és Tanulói

tisztelettel meghívják Önt a

 

2016. évi TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉGRE.

 

Időpontja : 2016. szeptember  1.  8.00 óra

Gyülekező az általános iskola udvarán.

 

Megtisztelő megjelenésére számítunk!

 

                                                                                  Fehér Lászlóné   s.k.                                                                                         igazgató

 

Kunadacs 2016.

Egy felejthetetlen táborozás Kunadacson

Az apci Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskola diákjainak élményei

 

A hagyományokhoz híven iskolánk képviseletében idén tizenegyen tölthettünk el négy mozgalmas napot testvértelepülésünkön, Kunadacson.

Indulásunk időpontja –június 25-e- bizonyára mindenki másnak csak egy átlagos, forró, kánikulai napot jelentett. Mi azonban nagy izgalommal gyülekeztünk iskolánk előtt. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy mit csinálunk majd az alföldi, kicsi, 1500 fős településen.

Mindannyian kellemesen csalódtunk.  Az eltöltött pár nap alatt olyan élményekkel gazdagodtunk, amire hosszú idő után is szívesen, örömmel emlékszünk majd vissza.

Olyan kis falut ismerhettünk meg, ahol nem volt rohanás, kapkodás, a nyugalom, a kedvesség áradt felénk mindenhonnan, amerre jártunk.  Ilyen szeretettel, odaadással ritkán találkozik az ember. Vendéglátóink mindent megtettek, hogy kirándulásunk felejthetetlen legyen. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki időt, energiát nem sajnálva azon fáradozott, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat a rövid ott töltött idő során.

Az izgalmas programok egymást követték, nem volt időnk unatkozni. Csodálattal néztük Kecskemét városának nevezetességeit, a Cifra palota gyönyörűen kidolgozott mázas homlokzatdíszeit, az élénksárgában, narancsban, zöldben játszó falait. A városlátogatás fénypontja számunkra a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark volt, hiszen közülünk ezelőtt még senki sem járt ott. Aznap délután nagy örömmel csobbantunk a medencébe, csúszkáltunk és úsztunk jó nagyokat a kellemes hőmérsékletű vízben.

A Kerekkaland Kalandparkban eltöltött délelőttön mindenki kipróbált mindent, ami az adrenalinszintet növelheti: kúsztunk, másztunk, függeszkedtünk, egyensúlyoztunk, szereztünk kék- zöld foltokat. Saját félelmeinket győztük le nemcsak itt, hanem az éjszakai túrán is, ahol csapatokba rendeződve mentünk végig akadályokon, teljesítettünk különböző feladatokat.  Gyakran emlegetjük nevetve, hogy egy Csepel teherautó platóján zötykölődve, a kunadacsi és a kaloteszentkirályi társainkkal vidáman, dalolva tettük meg az utat a túra helyszínéig.

Hatalmas élmény volt a lovaglás is számunkra, főleg azért, mert közülünk többen eddig féltek a lovaktól. Mára már van olyan társunk, aki az élménynek köszönhetően keresi a lehetőséget Apc környékén, hogy közelebbről megismerkedjen ezekkel az állatokkal. Ámulva néztük, hogy a paci milyen hihetetlen jámborsággal tűrte, hogy három órán át ügyetlenségünkkel fárasztottuk. A nap végén viccesen állapítottuk meg: itt még a lovak is mások.

És ami egy gyerek számára fontos szempont: ottlétünk alatt egyszer sem korgott a gyomrunk. Az ízletes ebédeket, a helybeli, nyugdíjas nénik által készített finomnál finomabb sütiket, palacsintákat és a „párja nincs” kenyérlángost – Apc környékén hasonlót sem találni - még most is emlegetjük, ha asztalhoz ülünk.

A sok program mellett volt más is, amely mély nyomot hagyott szívünkben: a kunadacsi és a kalotaszentkirályi gyerekekkel eltöltött idő. A disco, ahol együtt roptuk a táncot jobbnál jobb zenékre, a közös mozizás, a szervezkedések egy-egy késő esti közös beszélgetés érdekében, mind-mind segítettek abban, hogy jobban megismerjük egymást, sok új barátot szerezzünk.

                Az együtt töltött idő hamar elrepült. Az utolsó napon búcsúztunk mindenkitől, kedvünk hasonlóan borongós volt, mint az időjárás. Szívesen maradtunk volna még, hogy este a tábortüzet körbeülve beszélgessünk, énekeljünk együtt utoljára. Sajnos az élményekkel teli négy nap véget ért, haza kellett jönnünk. Itthon újra és újra felidézzük a tábor egy-egy vicces percét és szerencsére interneten a kialakult barátságokat tovább ápoljuk.

Még egyszer: köszönjük Kunadacs! Köszönjük a néniknek, bácsiknak, a pedagógusoknak és nektek kunadacsi gyerekek, hogy nagy igyekezettel, kedvességgel felejthetetlenné tettétek számunkra ezt a négy napot! Ígérjük, viszonozni fogjuk! Jövőre hasonló nagy szeretettel várunk benneteket mi is kis falunkban, Apcon.

                                                           az apci iskolás gyerekek és kísérőik

 

TANKÖNYVVÁSÁR 2016/2017.

 TANKÖNYVVÁSÁR

 

Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a 2016/2017. tanév tankönyveinek  átadása a következő időpontokban történik:

 

- 2016. augusztus 30. /kedd/ 8,00 – 16,00-ig

 

- 2016. augusztus 31. /szerda/ 8,00 – 12,00-ig

 

/ Amennyiben a 2 nap valamelyikén nem tudják átvenni a tankönyveket, akkor - indokolt esetben -  2016. szeptember 1-jén 12.30 és 14.00 között megtehetik. /

 

TUDNIVALÓK:

·       Kérjük, hozzák magukkal az ingyenességet biztosító igazolásokat és azok fénymásolatát is ( NEM áll módunkban fénymásolni! ).

Az ingyenes tankönyveket az igazolás ellenében csak felnőtt veheti át.

 

·       Fizetős tanulók esetében az idei tanévben a KELLO nem küldött ki előre díjbekérőt. Ezt a tankönyvek átvételekor adjuk, amennyiben a Kello időre kiküldi. Az összeg befizetési határideje: 2016. szeptember 15., mely történhet csekken, banki átutalással vagy iskolakezdési utalvánnyal.

 

·       Abban az esetben, ha ingyenességre jogosult valaki, de nem fogadta el a használt könyvet, és vállalta, hogy önállóan szerzi be a tankönyveket a KELLO Webshop-jából, az iskolában átveheti az ingyenes munkafüzeteket (IGAZOLÁS itt is szükséges!). A tankönyvek 2016. aug. 1-től rendelhetők az internetes oldalon.

 

Mivel teljesen új tankönyvrendszer szerint dolgozunk, kérjük a szülők megértését az esetleges hosszabb várakozási idő miatt.

 

Apc, 2016. augusztus 08.                                                     

Iskolavezetés

TANKÖNYVEK RENDELÉSE

Kedves Szülők!

Itt található azoknak a tankönyveknek a listája, amiket önálló rendelésre vállaltak. ( nem fogadják el a használt tankönyvet)

 

A könyveket a KELLO webshopból lehet megrendelni 2016. augusztus 1.-től. 

 

Elérhetősége:  www.webshop.kello.hu

 

1.     osztály

1.     AP-010121                   Az én ábécém tkv.

2.     AP-010122                   Első olvasókönyvem

3.     AP-010910                   A mi világunk tkv.

4.     AP-012005                   Első daloskönyvem tkv.

 

2.     osztály

1.     AP-020123                   Hétszínvarázs ok.

2.     AP-020307                   Nyelvtan tkv.

3.     AP-020912                   A mi világunk tkv.

4.     AP-022003                   Második daloskönyvem

 

3.     osztály

1.     FI-501010301             Anyanyelv és k. tkv.

2.     FI-501010303             Fogalmazás tkv.

3.     FI-501020301             Olvasókönyv 3/I.

4.     FI-501020302             Olvasókönyv 3/II.

5.     FI-505010301             Környezetismeret tkv.

6.     FI-503010301             Matematika tkv.

7.     AP-032005                   Harmadik daloskönyvem

 

4.     osztály

                  Minden könyv új, és vissza kell adni év végén.

 

5.     osztály

                 1.      AP-050513                   Irodalom tkv.

                 2.     AP-052004                   Énekeskönyv

                 3.     FI-504010501/1          Történelem tkv.

                 4.     FI-504010503            Történelmi atlasz

                 5.      FI-505020501/1        Természetismeret tkv.

 

6.     osztály

                    Önállóan vásárló nincs.

 

7.     osztály

1.     AP-072003                   Énekeskönyv

2.     FI-505030701             Biológia tkv.

3.     FI-505040701             Fizika tkv.

4.     FI-506010701             Földrajz tkv.

5.     NT-11713/2                 Irodalom tkv.

6.     NT-11777                      Kémia tkv.

7.     NT-11781                      Történelem tkv.

 

8.     osztály

                      Önállóan vásárló nincs.

 

0.016 mp