HITTAN TÁBOR 2014. - Balatonszárszó

Balatoni táborozás

 

Június utolsó hetében iskolánk tanulóival illetve, három másik iskola hittanosaival (Rózsaszentmárton-Hort-Csány) közös táborozáson vettem részt Balatonszárszón. Már az indulás reggelén nagyon izgatott volt mindenki. A vonatozás roppant élvezetes, ugyanakkor egy kicsit hosszú volt. Amikor megérkeztünk Balatonszárszóra, szinte mindenki egy emberként kiáltott fel: ITT VAGYUNK! A szállás elfoglalása után rögtön megcéloztuk a Balaton partját: mehettünk a strandra! Az oda vezető út egy vasúti átjárón keresztül vitt bennünket. Amikor az első átkelésre került a sor, Sándor atya figyelmeztetett minket, hogy nézzünk mindig szét, mielőtt ezt megtesszük. Na és mi jött pont ekkor? Hát a vonat. Amíg a vonat közeledett, az atya - látva, hogy nem örülünk a vonat érkezésének- mondott egy viccet, ami így szólt: „Három béka napozik a sínen. Megszólal az egyik: Jön a vo… pff. Mi?… pff. Ja!… pff.”  Ezt a viccet a tábor végére már mindenki kívülről fújta. Így mindig, amikor átmentünk az átjáróban, jött a vicc…

A Balatonszárszón eltöltött öt nap nagyon gyorsan elszaladt. A fürdőzésen kívül jutott idő kirándulásra. Egy napot Tihanyban töltöttünk, és megnéztük a félsziget nevezetességeit, köztük a Tihanyi Apátságot. A hajókirándulás a kissé esős idő ellenére nagyon jól sikerült. Megnéztük Balatonföldvár templomát és nevezetességeit, jutott idő focira, közös éneklésre és gitározásra. A kaja és a fürdő nem volt olyan vészes, túléltük. Az utolsó nap reggelén táborzáró gitáros szentmisén vettünk részt, amelyen igazán nagy lelkesedéssel énekeltünk együtt. A hazautazás előtt még volt egy utolsó lehetőség a megmártózásra a Balatonban, jóllehet jómagam tizenegy másik diáktársammal inkább elsétáltunk a szárszói József Attila Emlékházhoz. Nem bántuk meg, nagyszerű élmény volt.
A hazaút egy kicsit gyorsabb volt, amely szintén remek hangulatban telt. Sok új barátság és ismeretség született meg a néhány nap alatt, így hát remélhetőleg jövőre is lesz folytatása a hittanosok táborozásának.


                                                    Vajda Luca
                                                    7. osztály

HITTAN TÁBOR 2014. - Balatonszárszó hozzászólásai

  • Turi Boglárka Turi Boglárka:

    Nagyon jól éreztem magamat.Sok barátot ismertem meg.
    SZUPER VOLT!!!KöszönömTuri Boglárka

Szólj hozzá

0.058 mp