Iskolahívogató

Itt a tavasz és vele együtt elérkezett az idei általános iskolai beiratkozás időszaka is. Iskolánk hagyományaihoz híven iskolába hívogató foglalkozást tartott április 10-én a nagycsoportosoknak.

A foglalkozáson az ovisokat igyekeztünk változatos programokon keresztül megismerkedtetni az iskolával, a jövendő diáktársakkal és a rájuk váró megannyi játékkal és persze tanulással.
Első programként bábszínházba invitáltuk a gyerekeket.  A három kiscica című mesével ismerkedtek meg az ovisok, melyet második osztályos tanulóink adtak elő.

Ezt követően Pajkosné Petrán Mónika tanító néni az interaktív táblával való tanulás rejtelmeibe vezette be a gyerekeket. Az ovisok nagyon élvezték, és igazán ügyesen meg is oldották a feladatokat.

Táncház következett. Szuhányiné Zsák Zsuzsanna tanár néni mozgatta meg a kicsiket és tanította meg nekik a néptánc alapjait. A játék itt sem maradhatott el: a söprögetős játék rendkívül népszerű volt.

A táncos foglalkozást kézműveskedés követte. Havellant Lászlóné tanító néni segítségével a gyerekek cicás ujjbábot készítettek, melyet saját elképzeléseik szerint díszíthettek.

A nap utolsó programja a templom felkeresése volt. Vajdáné Hartman Martina tanító néni vezetésével megbeszéltek néhány illemszabályt, amit a templomban be kell tartani, majd vallásos témájú dalokat énekeltek.

A program végeztével az ovisok csillogó szemekkel és sok új élménnyel gazdagodva tértek vissza az óvodába.

Iskolahívogató hozzászólásai

Szólj hozzá

0.037 mp