Kunadacs 2016.

Egy felejthetetlen táborozás Kunadacson

Az apci Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskola diákjainak élményei

 

A hagyományokhoz híven iskolánk képviseletében idén tizenegyen tölthettünk el négy mozgalmas napot testvértelepülésünkön, Kunadacson.

Indulásunk időpontja –június 25-e- bizonyára mindenki másnak csak egy átlagos, forró, kánikulai napot jelentett. Mi azonban nagy izgalommal gyülekeztünk iskolánk előtt. Akkor még el sem tudtuk képzelni, hogy mit csinálunk majd az alföldi, kicsi, 1500 fős településen.

Mindannyian kellemesen csalódtunk.  Az eltöltött pár nap alatt olyan élményekkel gazdagodtunk, amire hosszú idő után is szívesen, örömmel emlékszünk majd vissza.

Olyan kis falut ismerhettünk meg, ahol nem volt rohanás, kapkodás, a nyugalom, a kedvesség áradt felénk mindenhonnan, amerre jártunk.  Ilyen szeretettel, odaadással ritkán találkozik az ember. Vendéglátóink mindent megtettek, hogy kirándulásunk felejthetetlen legyen. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki időt, energiát nem sajnálva azon fáradozott, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat a rövid ott töltött idő során.

Az izgalmas programok egymást követték, nem volt időnk unatkozni. Csodálattal néztük Kecskemét városának nevezetességeit, a Cifra palota gyönyörűen kidolgozott mázas homlokzatdíszeit, az élénksárgában, narancsban, zöldben játszó falait. A városlátogatás fénypontja számunkra a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark volt, hiszen közülünk ezelőtt még senki sem járt ott. Aznap délután nagy örömmel csobbantunk a medencébe, csúszkáltunk és úsztunk jó nagyokat a kellemes hőmérsékletű vízben.

A Kerekkaland Kalandparkban eltöltött délelőttön mindenki kipróbált mindent, ami az adrenalinszintet növelheti: kúsztunk, másztunk, függeszkedtünk, egyensúlyoztunk, szereztünk kék- zöld foltokat. Saját félelmeinket győztük le nemcsak itt, hanem az éjszakai túrán is, ahol csapatokba rendeződve mentünk végig akadályokon, teljesítettünk különböző feladatokat.  Gyakran emlegetjük nevetve, hogy egy Csepel teherautó platóján zötykölődve, a kunadacsi és a kaloteszentkirályi társainkkal vidáman, dalolva tettük meg az utat a túra helyszínéig.

Hatalmas élmény volt a lovaglás is számunkra, főleg azért, mert közülünk többen eddig féltek a lovaktól. Mára már van olyan társunk, aki az élménynek köszönhetően keresi a lehetőséget Apc környékén, hogy közelebbről megismerkedjen ezekkel az állatokkal. Ámulva néztük, hogy a paci milyen hihetetlen jámborsággal tűrte, hogy három órán át ügyetlenségünkkel fárasztottuk. A nap végén viccesen állapítottuk meg: itt még a lovak is mások.

És ami egy gyerek számára fontos szempont: ottlétünk alatt egyszer sem korgott a gyomrunk. Az ízletes ebédeket, a helybeli, nyugdíjas nénik által készített finomnál finomabb sütiket, palacsintákat és a „párja nincs” kenyérlángost – Apc környékén hasonlót sem találni - még most is emlegetjük, ha asztalhoz ülünk.

A sok program mellett volt más is, amely mély nyomot hagyott szívünkben: a kunadacsi és a kalotaszentkirályi gyerekekkel eltöltött idő. A disco, ahol együtt roptuk a táncot jobbnál jobb zenékre, a közös mozizás, a szervezkedések egy-egy késő esti közös beszélgetés érdekében, mind-mind segítettek abban, hogy jobban megismerjük egymást, sok új barátot szerezzünk.

                Az együtt töltött idő hamar elrepült. Az utolsó napon búcsúztunk mindenkitől, kedvünk hasonlóan borongós volt, mint az időjárás. Szívesen maradtunk volna még, hogy este a tábortüzet körbeülve beszélgessünk, énekeljünk együtt utoljára. Sajnos az élményekkel teli négy nap véget ért, haza kellett jönnünk. Itthon újra és újra felidézzük a tábor egy-egy vicces percét és szerencsére interneten a kialakult barátságokat tovább ápoljuk.

Még egyszer: köszönjük Kunadacs! Köszönjük a néniknek, bácsiknak, a pedagógusoknak és nektek kunadacsi gyerekek, hogy nagy igyekezettel, kedvességgel felejthetetlenné tettétek számunkra ezt a négy napot! Ígérjük, viszonozni fogjuk! Jövőre hasonló nagy szeretettel várunk benneteket mi is kis falunkban, Apcon.

                                                           az apci iskolás gyerekek és kísérőik

 

Kunadacs 2016. hozzászólásai

Szólj hozzá

0.048 mp