PÁLYÁZATAINK

az EFOP-1.3.5-16-2016-00514. azonosítószámú pályázat

„Társadalmi szerepvállalás erősítése

a közösségek fejlesztésével

az Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskolában” 

összeg: 25.000.000,-Ft

 

HAGYOMÁNYŐRZŐ NAP- GYERMEKNAP

2017.06.09.

 

 

EGYH-KCP-16-0297 pályázati azonosítószámú pályázat

"Hittantábor megvalósítása

az Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskolában"

összeg: 450.000,- Ft

A sarudi 3 napos közösségi együttlét, táborozás idejének tervezéséhez az alapötletet a -„Laudato si’ – Ferenc pápa, „Áldott légy!” kezdetű enciklikája adta. Környezetvédelem, ökológia, teremtett világ védelme. „A selejtezés kultúrája…egyaránt érinti a kirekesztett embereket és a gyorsan hulladékká váló dolgokat.” – írja a pápa a Laudato si’-ben. Az emberek szívében, gondolkodásában és a mindennapi cselekvésben kell megtörténnie. Az „ökológiai megtérés” is cselekvést kell, hogy jelentsen az embernek. Megóvni a környezetet, védeni a meglévő természeti kincseket, amelyeket Istentől kaptunk ajándékba. 
A sarudi táborozás lehetősége erre adott alkalmat. A Tisza-tó megtekintése, sétahajózás, a tavasz nyiladozó szépségére való rácsodálkozás.A Tisza-tó bemutatását mélyítette el mind a víziállatok, madarak, és környezetében élő egyéb állatok, és növények bemutatása. Élőhelyüket a „mesterséges” körülmények között, Isten csodálatos rendezése egy valóságos „ökoparadicsommá” változtatta.
Célunk, hogy a gyerekek csodálkozzanak rá erre a szép és különleges világra. Lássák meg benne a teremtett világ értékét, tapasztalják meg ennek a kézzelfoghatóságát.
Ezért tudatosan beleépítettük az egészséges embernek a mindennapi mozgását, a tornát, labdajátékokat, egyéb mozgással járó lehetőségeket. Egy részét a Tisza-tónak kerékpárral körbebicikliztük. Közelről megtekinthettük a növények, állatok változatosságát, egymástól való függőségét. 
A sétahajózás alkalmával emberközelibbé vált a madarak, vidrák, hódok, egyéb állatok élőhelye, „lakhelye”. Elmondták ezen alkalommal, miként, hogyan kell ezt a gyönyörű természetet vigyázni, óvni.  A közös reggeli - esti imádságba is belefoglaltuk a cselekedeteinkre való odafigyelést.
Sarud községben megtekintettünk egy tájházat is, amelynél megismerhették a gyerekek a régi idők családjainak lakóhelyét, életterét. A vezető elmondta, hogy mindent felhasználtak, és tudatosan vigyáztak a környezetükre. Ennyire nem kellett figyelniük, mint a mai időkben, mert ez természetes mindennapjaikhoz hozzátartozott. Jó példa volt a gyerekek számára, hogy miként lehet hasznosítani olyan alapanyagokat, amelyek most a szemétbe kerülnek. Ugyanakkor figyeltek a tisztaságra, még annak ellenére is, hogy egyszerűbb körülmények között éltek a családok.  / Tóth Ferenc hittanár /
 
A tábor programjai közül a Poroszlói ÖKO - Centrum kalandjait az Apci Iskoláért és Óvodáért Alapítvány segítségével valósítottuk meg.
 
 
 

 

 

GENERALI 

SZIMBA Intézményi Pályázat 2016.

A pályázat célja azon törekvések támogatása, amelyeket intézmények tesznek, vagy tenni kívánnak a gyermekek balesetmegelőzése, egészségmegőrzése érdekében.

Összeg: 150.000 Ft

Jelen pályázati célunk az volt, hogy BIZTONSÁGOSABBÁ TEGYÜK AZ ISKOLA UDVARÁT.

Egy közel 60 éves, kb 1 m magasságban lévő vaskerítést szerettünk volna kicserélni , amely a két udvarrész szintkülönbségét választja el . A kerítés mintázata, elhelyezkedése lehetőséget ad ott arra, hogy felmásszanak rá, átbújjanak rajta a gyermekek.

 Anyaga fa, melyet stabil vasszerkezet tart. A fa többszöri festéssel került konzerválásra, biztosítva ezáltal a hosszú élettartamot. 2017. május első hetében elkészült mintegy 30 méteren az új kerítés.

A pályázati összegen túli kiadásokat az Apci Iskoláért és Óvodáért Alapítvány finanszírozta. Az öröm kettős: tanulóink örülnek a megszépült udvarnak. Örömmel tartózkodnak a kerítés közelében, immár nem kell balesettől tartaniuk.  / Leskó Ferencné /

 

 

                             

EGYH-KCP-15-0585 azonosítószámú pályázat

"Kápolna  kialakítása

az Apáczai Csere János Katolikus Általános Iskolában"

A projektben a felhívás céljaihoz illeszkedően Kápolna került kialakításra, amely  katolikus szellemiségű intézmény lévén az iskola  kisebb közösségeinek lelki nevelésére szolgáló programok megvalósítására alkalmas. Az iskola tetőterében lévő helyiségek felújítására kértünk és kaptunk támogatást.  

összeg: 500.000 Ft

A Kápolna a tetőtérben lévő kisebb helyiség felújításával alakult ki, a projektben elvégzett munkák: gipszkarton- , villanyszerelés  és festés (anyag és munkadíj). 

A pályázati összegen túli kiadásokat az Apci Iskoláért és Óvodáért Alapítvány finanszírozta.

 

 

EGYH-KCP-14-0466 azonosítószámú pályázat

"Közösségi színtér kialakítása az iskolában"

 

A projektben a felhívás céljaihoz illeszkedően közösségi tér került kialakításra, amely az iskola közösségi programjainak megvalósítására alkalmas. Az iskola tetőterében lévő helyiség felújítására kértünk és kaptunk támogatást.

összeg: 2.000.000,- Ft

A közösségi tér a tetőtérben lévő helyiség felújításával alakult ki, a projektben elvégzett munkák: gipszkarton szerelés és festés .

 

A pályázati összegen túli kiadásokat az Apci Iskoláért és Óvodáért Alapítvány finanszírozta.

  

0.02 mp